Kanariansaaret

käyttäjältä lomamatkat - 31.7.2011

Suomalaisten talven suursuosikki on Kanarian saaret.  Kanarian saarilla suomalaisten suosikkikohteita ovat Gran Canaria ja Teneriffa.

Yleistä Kanariansaarista

Kanariansaaret (espanjaksi Islas Canarias) on seitsemän suuren saariryhmän muodostama saaristo Afrikan rannikkolla. Saariryhmä on nimetty koirien mukaan (sana koirat on latinaksi canis). Ilmeisesti saarella on aikoinaan erittäin paljon villikoiria.

Kanarian saaret voidaan jakaa itäisiin ja läntisiin saariin. Itäiset saaret ovat Teneriffa (pääkaupunki Santa Cruz de Tenerife), La Palma (Santa Cruz de La Palma), La Gomera (San Sebastián de La Gomera) ja El Hierro (Valverde). Teneriffa on Kanariansaarten saarista suurin, 2 059 neliökilometriä. Samalla saarella on myös Kanariansaarten korkein kohta (samalla Espanjan korkein kohta) Teide -tulivuori, joka kohoaa 3 718 metrin korkuuteen.

Itäiset saaret ovat Gran Canaria (Las Palmas de Gran Canaria), Lanzarote (Arrecife) ja Fuerteventura (Puerto del Rosario).

Kanariansaarten maakuntaan kuuluu lisäksi joukko pienempiä saaria. Matkaa Afrikan rannikolle on vain 108 kilometriä. Neljä viidesosaa saarten asukkaista asuu Gran Canarialla ja Teneriffalla.

Kanarialla asuu noin kaksi miljoonaa ihmistä.

Kanariansaarten ilmasto

Kanariansaarten ilmasto on ihanteellinen. Marraskuusta maaliskuuhun lämpötila on lämmin, mutta ei helteinen. Keskilämpötila talvella on noin 17-20 astetta. Kesällä keskilämpötila nousee jopa 25 asteeseen. Keskikesällä on vielä tätäkin lämpimämpää.

Ihanteellinen lomasää suomalaiselle, joka etsii talvella lomakohdetta!

Kanarian saarten ilmasto riippuu paljon tuulista. Ilmasto voi olla leuto ja kostea tai erittäin kuiva.

Saarten historiaa

Espanjalaiset saapuivat Kanarian saarille 1300-luvulla. He ryhtyivät valloittamaan saaria, mutta taistelut kestivät kauan, yli sata vuotta. Espanjan joukot saivat valloitettua Gran Canarian vuonna 1483.  Tämän jälkeisinä vuosina valloitettiin muutkin saaret.

Kanarian saaret lomakohteena

Kanariansaaret ovat suomalaisten lomailijoiden suosiossa vuosikymmenten ajan. Saaret tarjoavat matkailijolle hyvin erilaisia kokemuksia. Jos ei tarjoaisi neljännesmiljoona suomalaista ei lentäisi Kanarialle vuosittain.

Yleisimmät matkanjärjestäjien pakettimatkat ovat 1-3 viikon pituisia. Voit tilata myös lennot ja järjestää omatoimimatkan Kanariansaarille. Oman majoituksen järjestäminen onnistuu helposti.

Suomalaisista matkatoimistoista Kanarian saarten matkoja tarjoaa muun muassa Aurinkomatkat, Finnmatkat ja Tjäreborg.

Lennot Kanarian saarille kestää noin kuusi tuntia. Äkkilähdöt Kanariansaarille ovat suosittuja.

Suomen kansalainen tarvitsee Kanarian saarille matkustaessaan passin tai 1.3.1999 myönnetyn henkilökortin.  Jos alle 15-vuotiaita matkustaa Kanarialle, heidän tulee olla merkittynä jomman kumman vahemman passiin, jos lapsella ei ole omaa passia tai poliisin myöntämää henkilökorttia.

Jätä kommentti

Previous post:

Next post: